Deze site is verhuisd naar www.erix7.nl

Deze pagina blijft nog korte tijd actief, maar wordt niet meer bijgewerkt.


Een Mazda Rx-7 is niet zomaar een autootje, je raakt er aan verslingerd voor je het beseft. Rx-7 rijden is en blijft genieten. Het unieke motorgeluid, de zeer snel reagerende rotatiemotor, de uitstekende wegligging en de cockpit waarin alles precies zit waar je het hebben wilt, maken het rijden in een Rx-7 tot een sleur-verslindend genoegen.

De mooie lijnen van de Rx-7 zijn door veel modelautofabrikanten vereeuwigd, mijn lijst van miniatuur Rx-7's blijft maar groeien.
Op de Hot News pagina zijn de laatste RX-7 bouwdoos nieuwtjes te vinden en voor wie een RX-7 bouwdoos zoekt is er de Kit Finder pagina.

Ook een wat oudere Rx-7 heeft niet veel onderhoud nodig, dus er blijft nog genoeg tijd over om er mee te rijden en voor andere hobbies zoals modelbouw.

35 years of Erix7 (23.8KB)

In 2021 vierde ik dat mijn Rx-7 al 35 jaar bezit. 35 jaar rijplezier, vol gas op circuits als Zandvoort, Assen, Spa Francorchamps, de kombaan van Lelystad en natuurlijk op de Autobahn.
Heel veel lange ritten maar zelfs pruttelend in de file blijft het genieten in mijn ouwe trouwe Rx-7tje.


(6KB)

Bekijk mijn Gastenboek   Teken mijn Gastenboek (werkt alleen als Javascript is ingeschakeld)

De RX-7

De RX-7 is Mazda's meest succesvolle model met rotatiemotor (Wankel motor). In Nederland zijn RX-7's van 1979 tot 1996 verkocht. Er bestaan drie generaties RX-7 modellen.
Mijn eigen Rx-7 is een SDX met fabrieks zonnedak en optioneel glazen Pacific Avatar 'Moon Roof' van de eerste generatie en is gebouwd in september 1981.

In Nederland is een enthousiaste club voor RX-7 eigenaars en liefhebbers.

Op het Web is veel informatie over RX-7's en Wankel motoren te vinden.


Rx-7 versus RX-7

Om het verschil tussen de eerste en de latere RX-7 modellen aan te geven, schrijf ik Rx-7 als ik het over een model van de eerste generatie heb en RX-7 voor de latere modellen, tenslotte staat het zo op de badges op de auto's !

terug naar boven

Modelbouw

Iets wat ik nog langer doe dan Rx-7 rijden is het verzamelen en bouwen van plastic modellen. Mijn eerste Rx-7 was dan ook een 1/24 Tamiya model.
Je kunt natuurlijk je hele leven modellen bouwen in je eentje op je zolderkamertje, maar het is veel leuker om lid te worden van een club. Zo'n clubbijeenkomst is een gezellige manier om de laatste nieuwtjes op het gebied van bouwdozen, materialen en technieken uit te wisselen en levert bovendien weer een boel inspiratie voor de tijd tot de volgende bijeenkomst.
Meer modelbouw informatie is op mijn modelbouw pagina te vinden.

terug naar boven

Over deze site

Deze site bevat uitsluitend informatie over mijn vrijetijdsbestedingen en de geboden informatie hoeft niet altijd compleet of correct te zijn.
De site zelf is zo eenvoudig mogelijk opgezet, geen Flash of andere toeters-en-bellen, geen ingewikkelde style-sheets of pagina's met een layout met vaste breedte en zo weinig mogelijk Javascript.
Javascript is alleen maar gebruikt om extra's toe te voegen, ook zonder Javascript is de gehele site gewoon te bekijken.
Verder doe ik mijn best om de HTML code op deze site zo goed mogelijk te laten voldoen aan de HTML standaard zoals beschreven op w3.org .
Valid HTML 4.01 Transitional

terug naar boven